neděle 14. října 2012

Citáty týdne 8.-14.10.2012


Část kampaně za nás odvedla vláda

"KSČM uspěla především proto, že její zastupitelé poctivě pracovali, snížili zadluženost krajů, míru korupce... To, že část kampaně za nás odvedla současná vládní koalice, nemusím nijak zdůrazňovat, to říká většina politologů..."

předseda KSČM Vojtěch Filip na tiskové konferenci, (20.minuta) po příznivém výsledku KSČM ve volbách do krajských zastupitelství a Senátu, ČT24 13.10.2012


Musela o tom věděl nejvíc...

"Jaképak svědky by mohl Dalík ovlivňovat? Polomrtvého Muselu, který o tom ví nejvíc, ale "nešťastně" spadl z posedu? Nebo toho Szücse, který se neukrývá jistě před ním? Nebo toho agenta CIA a obchodníka se zbraněmi, který už nikdy nepřijede do Česka, pokud žije? Nebo mne, který už byl v případě vyslechnut v přípravném řízení? Nebo koho?" zlobí se expremiér.
(Pavel Musela je zbrojař, podílející se na transakci s transportéry, který se v roce 2008 vážně zranil při lovu, ztratil paměť a stal se trvale nemohoucím. Stephan Szücs je pak manažer firmy Steyr a klíčový svědek kauzy, kterému si Dalík o úplatek údajně řekl.)
Topolánek: Za zadržením Dalíka je boj uvnitř ODS  Aktuálně.cz 10.10.2012


Parlament se zanedbatelným IQ?


"Tenkrát velká většina nešla do politiky kvůli prebendám nebo s myšlenkou, že půjde na veřejných zakázkách něco ukrást - plat poslance v té době činil dvanáct tisíc Kčs, tečka. A mimopražští bydleli na ubytovně na Opatově.(...) Dnes je lákadlem pro vstup do politiky v lepším případě plat, v horším zlodějina. To všechno vedlo k současnému stavu - v Parlamentu sedí dílem lidé se zanedbatelným IQ a jiní, napojení na kriminální struktury, kterým se eufemisticky říká „kmotři". Ta postupná eroze systému formální demokracie je zjevná." 
Jiří Svoboda, režisér, bývalý předseda KSČM v komentáři Komunistům buď musíme dát šanci, nebo je zakázat Aktuálně.cz 10.10.2012


Obětavý Viewegh


"Dobře přece víte, že úlohou intelektuála ve společnosti je jistá minimální angažovanost, že vy i já máme nějakou odpovědnost, kterou nám nikdo neodpáře. Chceme-li společnost lepší, pak ji musí ovlivňovat lidé, kteří mají hlubší vhled do věcí než dělník z Chrastavy. A tak dále. Já se tuhle odpovědnost pokouším naplnit mimo jiné tím, že píšu politickou satiru. Že – aspoň slovně – bojuju s těmi, kteří téhle zemi prokazatelně škodí. Klaus teď ve Staré Boleslavi s obvyklou demagogií volal po duchovní a mravní obrodě... Věřte nebo ne, ale můj protiklausovský román je navzdory údajné bulvární bezostyšnosti velmi poctivým – a obávám se, že i velmi obětavým – pokusem k duchovní a mravní obrodě malým dílem přispět." 
Michal Viewegh v rozhovoru s Petrem Zídkem, příloha Orientace, Lidové noviny 13.10.2012


Žádné komentáře:

Okomentovat